Top stranden van Bonaire!

Top stranden van Bonaire!

 

Als je naar Bonaire gaat kom je waarschijnlijk voor de onderwaterwereld.

Dit is waarmee Bonaire geassocieerd wordt en waardoor de stranden een beetje in de schaduw komen te staan. Het eiland staat namelijk niet bekend om de ontelbare witte zandstranden. Dat is jammer aangezien er zeker een aantal stranden zijn waar je je goed kan vermaken.

Bonaire telt iets meer dan 20 stranden waarvan maar een aantal zandstranden.

Je kan wel bij de meeste stranden snorkelen, duiken en zwemmen.

Kitesurfers zijn er hier ook en die verblijven hoofdzakelijk bij Pink Beach, Atlantis Beach, Playa Grandi en No Name Beach op Klein Bonaire.

 

 

Bachelor Beach

 

Bachelor Beach is een prachtig wit zandstrand wat bij hoog water wel smal word.

Het strand is geschikt voor zwemmen, snorkelen en te duiken.

Het zeewater temperatuur is het hele jaar door ong 27-28 graden.

En de zonsondergang is de moeite waard om te bekijken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Coco Beach

Dit is een aangelegd zandstrand aan de noordkant van Kralendijk waar je heerlijk een dagje kan vertoeven.

Hier beleef je het ultieme gevoel van de Caraïben. Wit strand, palmbomen en de gelijknamige beachbar.  Je kan hier heerlijk blijven dineren en genieten van de zonsondergang en in het weekeinde is er geregeld live muziek. Naast Coco Beach ligt Eden Beach.

1000 Steps

Tussen Kralendijk en het Gotomeer in het noorden ligt 1000 Steps Beach.

De lange trap die je af moet om bij dit kiezelstrand te komen geeft aan dat je meer moeite moet doen om bij dit strand te komen. Je kunt hier zwemmen en snorkelen maar hoofdzakelijk wordt deze plek gebruikt door duikers om te genieten van de mooie onderwaterwereld. Dit is een van de betere plekjes langs de kust om de rijke onderwaterwereld van Bonaire te bewonderen.

 

 

 

Donkey Beach

 

Dit strand bestaat deels uit zand, deels uit versteend koraal en deels steen.

Het is een smal vrij lang strand dat direct aan het begin van de landingsbaan ligt van Flamingo International Airport. Dit is dan ook gelijk de plek om vliegtuigen te spotten die op Bonaire landen. Langs het hele strand kan je zo het water in en genieten van allerlei tropische vissen die zwemmen tussen de waterplanten en koraal.

 

Sorobon Beach

Een van onze favorieten stranden was Sorobon Beach wat aan de oost kant van Bonaire ligt en een ondiepe blauwe baai is. Het biedt fraaie witte zandstranden en felblauw ondiep water. Het is wel een toeristen strand waar het drukker is als de andere stranden. Dit komt ook doordat je de zee inloopt en het maar niet dieper wordt. Het is ook de plek om te windsurfen. Het wordt dan ook wel Surfers Paradise genoemd. Het is ondiep en het waait altijd. Ideaal om het ook eens te gaan proberen.

Je kijkt aan de ene kant uit over Lac Cai richting de mangrove. Aan de rechterkant ligt het gelijknamige resort Sorobon Beach met een eigen prive strand wat rustiger is als het strand bij de Hang-out bar of het bekende Jibe City.

Kontiki Beach en Lac Cai

Dit is een klein zandstrand wat ligt bij de appartementen van Kontiki aan de westkant van Lacbaai. En Lac Cai aan de noordzijde. Je kijkt uit over de lagune en ziet aan de andere kant de windsurfers op Sorobon. Aan dit strand liggen nog bergen met karkoschelpen waar slakken in zaten en die als lekkernij werden gegeten. Tegenwoordig worden deze beschermd

 

Kite Beach Atlantis

Gelegen in het Zuidwesten van Bonaire. Het is niet een echt strand om te zonnen maar wel een mooie plek om te kitesurfen. Voor kitesurfers een ideale plak vanwege de constante passaatwind en natuurlijk de heerlijke temperatuur van het zeewater.

En de andere stranden van Bonaire?? Kom het zelf ontdekken.

Boek een ticket of pakketreis en verblijf in een van de vele hotels hier op Bonaire.

Het aanbod is zeer gevarieerd van kleinschalig tot resort.

 

Bon Bini op Bonaire!

Dit bericht is gepost in Reizen. Bookmark de link.