Bonaire Top 10 Hotspots

 

Bon Bini op Bonaire!

Ben jij benieuwd wat er allemaal te doen is op Bonaire?

Hieronder vind je onze tips en praktische informatie.

Onze reis begon na een vlucht met KLM van ong. 12 uur met een tussenstop op Aruba, voordat we landde op Bonaire dat een onderdeel is van de ABC-eilanden (Aruba, Bonaire, Curaçao ). De oppervlakte van Bonaire kan je vergelijken met 1,5 Texel. Het eiland is lang niet zo toeristisch als bijvoorbeeld Curaçao en dat merk je direct. Bonaire moet het hebben van de rust en mooie natuur met een indrukwekkende kustlijn waar je bijna overal kan genieten van een ongelooflijke onderwaterwereld en op het land van de ontelbare cactussen waar onder andere een likeur van gemaakt wordt.

 

1. Huur een auto

Als je op Bonaire verblijft is een auto huren geen overbodige luxe.

Wij hebben voor onze hele periode een auto gehuurd, omdat we ook wat vrijheid wilde hebben maar dat is zeker niet noodzakelijk. Het eiland is niet groot en kan je met de auto ook in 1 dag zien als je zou willen.

We hebben de auto ( pick-up) gehuurd bij AB Carrental en hadden dit in Nederland al geregeld en deze stond al klaar bij aankomst op Flamingo Airport.

Een uitstekend verhuur bedrijf kunnen we wel zeggen.

Na een paar dagen zakte we door de vering van de auto. Even bellen en een half uurtje later kwamen er 2 medewerkers ons een nieuwe Pick-up brengen en konden we weer verder.

2. Donkey Sanctuary

Op een groot stuk afgezet terrein bevind zich Donkey Sanctuary. Bij de ingang koop je een kaartje en met deze bijdrage help je mee om gewonde ezels op het eiland te helpen. Je kan met de auto dit terrein op en je komt dan overal ezels tegen. Er schijnen ongeveer 600 ezels te bevinden op in dit gebied die je kan aaien of voeren met de wortels die je eventueel bij de ingang kan kopen. De ezels weten dat en komen dan ook graag naar je toe.

3. 1000 Steps

Als je links langs de kustlijn omhoog rijd kom je langs de vele duikspots die het eiland telt .Een van de bekende plekken is 1000 Steps. Als je hierboven aan de trap staat heb je een mooi uitzicht over het felblauwe water. 1000 treden heeft deze trap niet maar met een duikuitrusting aan voelt het misschien wel zo. Als je  eenmaal in het water ligt wordt je onderwater beloont met de kleurrijke vissen en wij hebben hier nog een paar schildpadden gespot.

 

 

4. Rondje Gotomeer

Het Gotomeer staat bekend om de felroze prachtige flamingo’s die hier leven. Bij het uitkijkpunt is het rustig en het enige wat je hoort is vogels met een uitzicht over een groot gedeelte van het meer.

De Flamingo’s zie je hierboven als kleine stipje, maar zodra je onderlangs bij het meer aankomt zie je deze felroze flamingo’s steeds dichterbij.

Als je een beetje geluk hebt zie je in dit natuurgebied nog meer tropische vogels. Soms moet je met de auto even op de rem doordat er een Leguaan oversteekt.

5. Cadushy Distillery

Toen we bij het plaatsje Rincon arriveerde reden we langs de Cadushy Distillery waar we natuurlijk even een stop hebben gemaakt. Hier wordt van de Cadushy Cactus die je overal op het eiland vind de Cadushy likeur gemaakt. Je kan hier zien hoe het wordt gemaakt en natuurlijk krijg je het ook te proeven als je wilt. Buiten de cactus likeur kan ze ook nog rum, wodka, tequila en whisky proeven van het eiland. Het proeven kost niks. Uiteraard namen wij wel de Cadushy likeur mee waarvan we nog een aantal avonden op Bonaire hebben genoten.

 

6. Washington Slagbaai Nationaal Park

Een groot natuurpark in het noorden van Bonaire waar wel een entreeprijs wordt gevraagd. Daarbij moet je ook nog een Nature Fee betalen die gelijk geldig is voor heel Bonaire. De zee rondom het eiland is beschermd en wordt d.m.v. deze Fee onderhouden. In dit park moet je regelmatig even stoppen voor overstekende hagedissen en leguanen. Verder zijn er een paar hele mooie strandjes die je niet mag overslaan en tot slot een aantal rotsformaties. Het is het waard om hier even te vertoeven. Zorg wel van te voren dat je genoeg eten en drinken meeneemt, aangezien er geen winkeltjes zijn.

 

7. Zoutpannen

In het zuiden van het eiland liggen de zoutpannen. Dit is een hotspot waar het zout uit de zee wordt gehaald en op piramide gevormde bergen wordt gestort. Zo zie je ook dat de baden die naast de zoutpiramides helemaal roze kleuren. Een mooi gezicht om die kleuren te zien aangezien je een paar meter ernaast de felblauwe zee hebt. Tevens is deze plek ook een hotspot voor snorkelaars en duikers. Tal van tropische gekleurde vissen en schildpadden die je hier tegenkomt.

8. Slavenhuisjes

Als je verder naar het zuiden door rijd kom je bij de Witte Slavenhuisjes.

In deze huisjes sliepen vroeger de slavenarbeiders die vroeger op de zoutpannen werkte. Het is bijna niet voor de stellen dat in sommige huisjes ook gezinnen zaten. De huisjes zijn namelijk maar een paar vierkante meter.

9. Lac Bay

Lac Bay is een beschermd gebied en wordt afgeschermd door een koraaldam. Je hebt hier helderblauw water en mangroves waar je ook bij met een kajak een tocht kan maken. Wij hebben deze toch ook gemaakt. Deze tocht vertrekt vanaf het Mongrove info activity Center. Deze toch met de kajak is zeker de moeite waard waarbij je gelijk uitgelegd wordt hoe het hele Ecosysteem werkt. Aan de andere kant bij Lac Cai vind je bergen met grote Karkoschelpen. Deze mogen trouwens niet van het eiland af.

10. Sorobon Beach ( Surfers Paradise )

Bonaire heeft niet veel zandstranden, maar deze mag je zeker niet missen. Hier kan je heerlijk genieten van het witte zandstrand en deze baai is heerlijk ondiep en zo kan je hier ook heen met gezinnen met kleinere kinderen. Krijg je na een tijdje honger dan kan je even lekker lunchen bij de Hang-out bar of bij Jibe City.  Houd je van surfen dan kan je dat bij Jibe City ook even uitproberen. Deze ondiepe baai is hier uitermate geschikt voor. Een van de bekendste plekken in de Caraïben. Het waait hier altijd.

 

 

Dit zijn overigens Niet de enige Tips die je gezien moet hebben als je Bonaire bezoekt. De rest moet je vooral lekker zelf ontdekken. Check snel het uitgebreide aanbod van de Vakantie aanbieders. 

Vakantiediscounter, Tui, Prijsvrij, Vakantietips4U, Resort Bonaire, 

 

 

Dit bericht is gepost in Reizen. Bookmark de link.